Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto żurawinowiec- proste a takie dobre, wspaniale czekoladowe!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy i studzimy. Żurawinę sparzyć. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, czekoladę. Z białek ubijamy pianę i mieszamy z ciastem. Na końcu wsypujemy żurawinę. Pieczemy 3 placki w formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Masa: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Batoniki rozpuszczamy w mleku. Mieszamy z masą i przekładamy placki.