Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 2797
Dodano: 22.01.2018
Odsłon: 13238
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Rozpuścić na patelni masło lub margarynę, wystudzić. Przygotować 2 miski, w pierwszej wymieszać wszystkie suche składniki: mąkę, cukry, proszek do pieczenia, kakao, sól. W drugiej mokre: rozpuszczony tłuszcz, jaja, 75 ml mleka, colę.
Zaczyn z mokrych składników przelać do miski z suchymi produktami, dokładnie wymieszać łyżką. Nie należy się przejmować grudkami.
Tortownicę o średnicy 26 cm w kilku miejscach musnąć margaryną, wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę. Banany obrać i pokroić na plasterki, ułożyć na cieście.
Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 45 - 50 minut, wyciągnąć, jak wsadzony patyczek będzie suchy. Wystudzić.
Na teflonową patelnię wlać 4 łyżki mleka, połamać czekolady i wrzucić na patelnię, rozpuścić na małym ogniu, często mieszając.
Polać czekoladą ciasto, rozsmarować szpatułką lub łyżką równomiernie. Można dodatkowo udekorować ozdobami cukierniczymi, prażonymi migdałami lub wiórkami kokosowymi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)