Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 115
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 115
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Masło miksujemy na puszysta masę. Dodajemy cukier, cukier waniliowy i mleko. Miksujemy. Dosypujemy mąkę i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy posiekane żurawinę i pistacje. Ciasto wyjmujemy z miski na deskę (stolnicę) i dłońmi ugniatamy starannie. Dzielimy na 4 równe porcje z których toczymy wałeczki o średnicy ok. 4-5 cm. Każdy zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na godzinę do zamrażalki. Po godzinie wałeczki odwijamy z folii i bardzo ostrym nożem kroimy w plastry o grubości 1 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 200 st. C ok 12 min.