Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 877
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1704
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4080
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 131
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 877
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1704
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4080
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 131
Składniki
Masło miksujemy na puszysta masę. Dodajemy cukier, cukier waniliowy i mleko. Miksujemy. Dosypujemy mąkę i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy posiekane żurawinę i pistacje. Ciasto wyjmujemy z miski na deskę (stolnicę) i dłońmi ugniatamy starannie. Dzielimy na 4 równe porcje z których toczymy wałeczki o średnicy ok. 4-5 cm. Każdy zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na godzinę do zamrażalki. Po godzinie wałeczki odwijamy z folii i bardzo ostrym nożem kroimy w plastry o grubości 1 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 200 st. C ok 12 min.