Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto deser, który w ostatnim czasie podbił serca wszystkich Polaków. W cukierniach mogą kosztować majątek, ale dzięki naszemu przepisowi w kilka chwil, w zaciszu własnej kuchni przygotujesz wyjątkowo pyszne croissanty z kremem pistacjowym. Idealna propozycja na nadchodzący Tłusty Czwartek i nie tylko.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Rozpakuj arkusze ciasta francuskiego. Każdy z nich podziel na 2-3 trójkąty. Kawałki ciasta posmaruj kremem pistacjowym.
Croissanty zwiń zaczynając od podstawy, kierując się w stronę wierzchołka.
Croissanty z kremem pistacjowym przełóż na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Rogaliki z ciasta francuskiego piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia).
W trakcie pieczenia croissantów przygotuj lukier. Szpinak wrzuć do blendera kielichowego. Dodaj sok z cytryny. Składniki zmiksuj. Następnie odcedź nad miseczką zielony płyn i połącz go z cukrem pudrem. Składniki wymieszaj.
Upieczone croissanty z kremem pistacjowym udekoruj zielonym lukrem i oprósz posiekanymi pistacjami.