Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto deser, który w ostatnim czasie podbił serca wszystkich Polaków. W cukierniach mogą kosztować majątek, ale dzięki naszemu przepisowi w kilka chwil, w zaciszu własnej kuchni przygotujesz wyjątkowo pyszne croissanty z kremem pistacjowym. Idealna propozycja na nadchodzący Tłusty Czwartek i nie tylko.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9391
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2009
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4022
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 563
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 279
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 407
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9391
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2009
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4022
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 563
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 279
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 407
Składniki
Rozpakuj arkusze ciasta francuskiego. Każdy z nich podziel na 2-3 trójkąty. Kawałki ciasta posmaruj kremem pistacjowym.
Croissanty zwiń zaczynając od podstawy, kierując się w stronę wierzchołka.
Croissanty z kremem pistacjowym przełóż na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Rogaliki z ciasta francuskiego piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia).
W trakcie pieczenia croissantów przygotuj lukier. Szpinak wrzuć do blendera kielichowego. Dodaj sok z cytryny. Składniki zmiksuj. Następnie odcedź nad miseczką zielony płyn i połącz go z cukrem pudrem. Składniki wymieszaj.
Upieczone croissanty z kremem pistacjowym udekoruj zielonym lukrem i oprósz posiekanymi pistacjami.