Do góry

Desery Przepis na:

Crumble z jabłkami

Crumble z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 149 Ocena: 3396

Dodano:

Odsłon: 208

Szybki w przygotowaniu, bardzo smaczny i aromatyczny deser, idealny na chłodniejsze wieczory.

Składniki

  • Mąka pszenna - 150 g
  • Masło - 70 g
  • Cukier - 70 g
  • Cynamon - 1/2 łyżeczki
  • Jabłko - 1/2 sztuki
  • Orzechy laskowe - do dekoracji
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Crumble z jabłkami

Przygotowanie

  1. Składniki na kruszonkę rozetrzeć palcami i wsypać do dwóch kokilek. Z jabłka usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić owoce na mniejsze części. Wcisnąć plasterki jabłek w kruszonkę, a na środku ułożyć po jednym orzechu laskowym. Foremki umieścić na blaszce do pieczenia i piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń