Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy deser - owoce z chrupiącą kruszonką i sycącym twarogiem. Sprawdzi się jako słodkie śniadanie lub deser (szczególnie, jeśli podamy je z lodami!).
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 929
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 929
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Składniki
Zaczynamy od kruszonki. Zimne masło kroimy w kostkę. Dodajemy mąkę i erytrol lub cukier. Zagniatamy, tylko do połączenia składników. Wkładamy kruszonkę do lodówki na co najmniej 10 minut. Szykujemy naczynie do zapiekania, małą blaszkę lub 4 małe kokilki - smarujemy olejem. Twaróg ugniatamy widelcem. Dodajemy do niego jajko i odżywkę białkową, mieszamy. Masę twarogową wykładamy do naczyń żaroodpornych. Na twarogu układamy owoce. Górę posypujemy kawałkami schłodzonej kruszonki. Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut. Crumble podajemy po lekkim ostudzeniu (powinno być gorące, ale nie wrzące). Najlepiej smakuje z gałką lodów.