Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pogoda nie nastraja optymistycznie, trzeba poprawić sobie jakoś humor ... mam truskawki, więc pada na moją ukochaną kruszonkę :-). nikogo chyba specjalnie nie trzeba przekonywać do pysznych, lekko kwaskowych truskawek zapieczonych pod genialną owsianą kruszonką :-) mmmm humor jak najbardziej uległ poprawie :-D
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 142
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 142
Składniki
Proporcje na 4 kokilki. Masło wymieszać z mąką, płatkami owsianymi i cukrem. Wyrobić zwarte ciasto i wstawić do lodówki na czas przygotowania kokilek, by stwardniało. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Truskawki umyć i odszypułkować, pokroić na pół lub na ćwiartki, włożyć do wysmarowanych tłuszczem i obsypanych płatkami owsianymi kokilek, opcjonalnie posypać do smaku cukrem. Na wierzch pokruszyć schłodzone ciasto na kruszonkę. Kokilki wstawić do piekarnika na ok. 20 - 25 minut - aż wierzch ładnie zbrązowieje. Mozna podawać z lodami. Smacznego :-)