Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Crumble to nic innego jak owoce zapiekane pod kruszonką, a owoce mogą być dowolne. Najlepiej smakują na ciepło, ale po ostudzeniu też są dobre, jak jeszcze zostaną do tego czasu :) Przed podaniem można wzbogacić bitą śmietaną z mleka kokosowego.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38809
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 168
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9252
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38809
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 168
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9252
Składniki
Masło roztapiamy w garnuszku na ogniu, lub w mikrofali. Pozostałe składniki wsypujemy do miski i mieszamy, tak żeby się przemieszały. Dodajemy roztopione masło i mieszamy łyżką. Zagniatamy jednocześnie rozcierając na kruszonkę
Rabarbar myjemy i kroimy w kostkę. Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Na dnie naczynia do pieczenia układamy owoce, dodajemy cukier i mieszamy żeby je oblepił.
Posypujemy kruszonką i pieczemy w 200st C przez 25-30 minut. Smacznego!