Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Crumble to nic innego jak owoce zapiekane pod kruszonką, a owoce mogą być dowolne. Najlepiej smakują na ciepło, ale po ostudzeniu też są dobre, jak jeszcze zostaną do tego czasu :) Przed podaniem można wzbogacić bitą śmietaną z mleka kokosowego.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 217
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 125
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27960
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 217
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 125
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27960
Składniki
Masło roztapiamy w garnuszku na ogniu, lub w mikrofali. Pozostałe składniki wsypujemy do miski i mieszamy, tak żeby się przemieszały. Dodajemy roztopione masło i mieszamy łyżką. Zagniatamy jednocześnie rozcierając na kruszonkę
Rabarbar myjemy i kroimy w kostkę. Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Na dnie naczynia do pieczenia układamy owoce, dodajemy cukier i mieszamy żeby je oblepił.
Posypujemy kruszonką i pieczemy w 200st C przez 25-30 minut. Smacznego!