Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukinia faszerowana z tymiankiem i majerankiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 186
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 186
Składniki
Obraną cukinię kroimy wzdłuż na połowę, łyżeczką wydrążamy gniazda nasienne. W ich miejsce wkładamy drobno pokrojone pomidory i morele. Posypujemy tymiankiem i majerankiem, solimy.
Połówki cukinii łączymy w całość, szczelnie zawijamy w nasmarowaną olejem folię aluminiową. Kładziemy na gorącym ruszcie grilla i pieczemy 30-40 minut, przewracając.
Odwijamy cukinię z folii, dzielimy na porcje. Przed podaniem posypujemy żółtym serem. Podobnie można przygotować faszerowane ogórki czy bakłażany.Źródło: Rewia