Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukiniowy chlebek to doskonały pomysł na słodką przekąskę lub podwieczorek. Zamiast mąki pszennej proponujemy użyć gryczanej, a zamiast białego cukru, kokosowego. Dzięki temu chlebek będą mogły zjeść również osoby na diecie bezglutenowej i diabetycy.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21523
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21523
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Cukinię dokładnie umyj, osusz, poodcinaj końcówki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Delikatnie posól i odstaw.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i łyżeczką cynamonu.
Jajka zmiksuj z cukrem, gdy przestanie chrzęścić, cienkim strumieniem wlej olej. Całość miksuj jeszcze przez 1 minutę.
Cukinię odciśnij z nadmiaru soku, który puści, dodaj do masy jajecznej. Następnie połącz z suchymi składnikami i dokładnie wymieszaj.
Do wysmarowanej masłem foremki przelej masę.
Ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut lub do suchego patyczka.