Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukiniowy chlebek to doskonały pomysł na słodką przekąskę lub podwieczorek. Zamiast mąki pszennej proponujemy użyć gryczanej, a zamiast białego cukru, kokosowego. Dzięki temu chlebek będą mogły zjeść również osoby na diecie bezglutenowej i diabetycy.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1278
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4051
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1019
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1278
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4051
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1019
Składniki
Cukinię dokładnie umyj, osusz, poodcinaj końcówki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Delikatnie posól i odstaw.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i łyżeczką cynamonu.
Jajka zmiksuj z cukrem, gdy przestanie chrzęścić, cienkim strumieniem wlej olej. Całość miksuj jeszcze przez 1 minutę.
Cukinię odciśnij z nadmiaru soku, który puści, dodaj do masy jajecznej. Następnie połącz z suchymi składnikami i dokładnie wymieszaj.
Do wysmarowanej masłem foremki przelej masę.
Ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut lub do suchego patyczka.