Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukiniowy chlebek to doskonały pomysł na słodką przekąskę lub podwieczorek. Zamiast mąki pszennej proponujemy użyć gryczanej, a zamiast białego cukru, kokosowego. Dzięki temu chlebek będą mogły zjeść również osoby na diecie bezglutenowej i diabetycy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5222
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5222
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Składniki
Cukinię dokładnie umyj, osusz, poodcinaj końcówki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Delikatnie posól i odstaw.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i łyżeczką cynamonu.
Jajka zmiksuj z cukrem, gdy przestanie chrzęścić, cienkim strumieniem wlej olej. Całość miksuj jeszcze przez 1 minutę.
Cukinię odciśnij z nadmiaru soku, który puści, dodaj do masy jajecznej. Następnie połącz z suchymi składnikami i dokładnie wymieszaj.
Do wysmarowanej masłem foremki przelej masę.
Ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut lub do suchego patyczka.