Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukiniowy chlebek to doskonały pomysł na słodką przekąskę lub podwieczorek. Zamiast mąki pszennej proponujemy użyć gryczanej, a zamiast białego cukru, kokosowego. Dzięki temu chlebek będą mogły zjeść również osoby na diecie bezglutenowej i diabetycy.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 56
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 113
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3604
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 56
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 113
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3604
Składniki
Cukinię dokładnie umyj, osusz, poodcinaj końcówki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Delikatnie posól i odstaw.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i łyżeczką cynamonu.
Jajka zmiksuj z cukrem, gdy przestanie chrzęścić, cienkim strumieniem wlej olej. Całość miksuj jeszcze przez 1 minutę.
Cukinię odciśnij z nadmiaru soku, który puści, dodaj do masy jajecznej. Następnie połącz z suchymi składnikami i dokładnie wymieszaj.
Do wysmarowanej masłem foremki przelej masę.
Ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut lub do suchego patyczka.