Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukiniowy chlebek to doskonały pomysł na słodką przekąskę lub podwieczorek. Zamiast mąki pszennej proponujemy użyć gryczanej, a zamiast białego cukru, kokosowego. Dzięki temu chlebek będą mogły zjeść również osoby na diecie bezglutenowej i diabetycy.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 78
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5533
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 78
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5533
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
Składniki
Cukinię dokładnie umyj, osusz, poodcinaj końcówki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Delikatnie posól i odstaw.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i łyżeczką cynamonu.
Jajka zmiksuj z cukrem, gdy przestanie chrzęścić, cienkim strumieniem wlej olej. Całość miksuj jeszcze przez 1 minutę.
Cukinię odciśnij z nadmiaru soku, który puści, dodaj do masy jajecznej. Następnie połącz z suchymi składnikami i dokładnie wymieszaj.
Do wysmarowanej masłem foremki przelej masę.
Ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut lub do suchego patyczka.