Do góry

Desery Przepis na:

Cwibak

Cwibak

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1311

Dodano:

Odsłon: 8043

Zawsze wychodzi, jest pyszny, można go upiec wcześniej.

Składniki

  • jajka, 6 szt
  • margaryna palma, 1 szt
  • mąka, 2 szklanki
  • cukier, 1 i 1/2 szklanki
  • mleko, 3 łyżki
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • bakalie, 2 łyżki
  • cytryna, 1/2 szt
  • cukier puder, 4 łyżeczki
  • tłuszcz do foremek
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Cwibak

Przygotowanie

  1. Bakalię posiekać, oprószyć łyżką mąki. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, margarynę utrzeć dokładnie, dodać żółtka, mleko, mąkę, bakalie i wymieszać.

  2. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć do dwóch wąskich foremek. Piec ok 50min (180") Sok z 1/2 cytryny wymieszać dokładnie z cukrem pudrem aż powstanie lukier . Zimne ciasto polukrować. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń