Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze wychodzi, jest pyszny, można go upiec wcześniej.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2647
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20152
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7188
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2647
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20152
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7188
Składniki
Bakalię posiekać, oprószyć łyżką mąki. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, margarynę utrzeć dokładnie, dodać żółtka, mleko, mąkę, bakalie i wymieszać.
Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć do dwóch wąskich foremek. Piec ok 50min (180") Sok z 1/2 cytryny wymieszać dokładnie z cukrem pudrem aż powstanie lukier . Zimne ciasto polukrować. Smacznego!