Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze wychodzi, jest pyszny, można go upiec wcześniej.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5778
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 10265
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 286
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5778
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 10265
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 286
Składniki
Bakalię posiekać, oprószyć łyżką mąki. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, margarynę utrzeć dokładnie, dodać żółtka, mleko, mąkę, bakalie i wymieszać.
Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć do dwóch wąskich foremek. Piec ok 50min (180") Sok z 1/2 cytryny wymieszać dokładnie z cukrem pudrem aż powstanie lukier . Zimne ciasto polukrować. Smacznego!