Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie cynamonowe ciasteczka do chrupania.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34158
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34158
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Cynamon wymieszać z cukrem.
Stolnicę posypać cukrem z cynamonem ( nie cały ). Na to wyłożyć ciasto i docisnąć, aby cukier się przykleił .Powierzchnię ciasta posypać cukrem.
Następnie złożyć ciasto na pół, posypać cukrem, docisnąć. I jeszcze raz na pół ( za każdym razem posypywać cukrem ).
Kroić paski ok. 9 milim., ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( zachować większe odległości) Piec w temp. 200 st. do zezłocenia 15-20 min. Życzę smacznego.