Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja ślimaczków z mnóstwem cynamonu i cukru waniliowego to ciąg dalszy tęsknoty za świętami Bożego Narodzenia, tradycją i podniosłą atmosferą. I może takiej, dziecięcej jeszcze, wiary w Świętego Mikołaja :-) Życzę Wam, by się pojawił z workiem prezentów, a jako dowód na to - zostały po nim ślady raciczek reniferów na śnieżnobiałym śniegu. I koniecznie zostawcie mu takie ciastka ze szklanką mleka :-) A... jeśli Wasz Mikołaj ma inaczej na imię, jak mój, to na pewno też skusi się na te pyszności :-)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Ciasto rozwinąć na papierze, posypać po całości cynamonem i cukrem, lekko docisnąć przyprawy dłonią, by się nie osypywały. Na dłuższych bokach, naprzemiennie z każdej strony, zrobić zakładkę około 1 centymetra i na zmianę zawijać w kierunku środka, aż się spotkają.
Nożem odkrawać około jedno centymetrowe kawałki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak, jak na zdjęciu poniżej.
Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 15 - 17 minut.
Podawać na ciepło lub przestudzone. Smacznego !