Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka o smaku cynamonowym w polewie czekoladowej.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11831
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11831
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Jajka ubij do białości z cukrem, dodaj olej, mleko oraz mąkę przesianą z sodą i cynamonem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wstaw do nagrzanego do 180st. piekarnika i piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Babkę po upieczeniu i wystudzeniu polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą ze śmietaną. Polecam.