Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka o smaku cynamonowym w polewie czekoladowej.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19241
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13035
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1678
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232118
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19241
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13035
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1678
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232118
Składniki
Jajka ubij do białości z cukrem, dodaj olej, mleko oraz mąkę przesianą z sodą i cynamonem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wstaw do nagrzanego do 180st. piekarnika i piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Babkę po upieczeniu i wystudzeniu polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą ze śmietaną. Polecam.