Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka o smaku cynamonowym w polewie czekoladowej.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Jajka ubij do białości z cukrem, dodaj olej, mleko oraz mąkę przesianą z sodą i cynamonem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wstaw do nagrzanego do 180st. piekarnika i piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Babkę po upieczeniu i wystudzeniu polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą ze śmietaną. Polecam.