Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z brązowym cukrem muscovado, pachnące cynamonem, pełne chrupiących orzechów. Niezwykle proste do zrobienia, gotowe w niecałą godzinę. Polecam.....
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1475
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231853
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1475
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231853
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Dwie duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia ( lub jedną i piec ciastka w dwóch turach).
W misie miksera utrzeć masło z brązowym cukrem. Dodać jajko i ucierać aż składniki się połączą.
Wsypać mąkę, cynamon, sodę i szczyptę soli, wymieszać do uzyskania gęstego ciasta. Dodać posiekane orzechy włoskie, wymieszać.
Z masy uformować 12 kulek, lekko spłaszczyć i ułożyć na blasze w sporych odległościach. Piec przez około 10-12 minut. Zostawić do ostygnięcia.