Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z brązowym cukrem muscovado, pachnące cynamonem, pełne chrupiących orzechów. Niezwykle proste do zrobienia, gotowe w niecałą godzinę. Polecam.....
Propozycja na hot dogi z dodatkami. Szybkie danie dla zabieganych.
Odsłon: 134
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 686
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 163
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 4609
Propozycja na hot dogi z dodatkami. Szybkie danie dla zabieganych.
Odsłon: 134
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 686
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 163
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 4609
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Dwie duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia ( lub jedną i piec ciastka w dwóch turach).
W misie miksera utrzeć masło z brązowym cukrem. Dodać jajko i ucierać aż składniki się połączą.
Wsypać mąkę, cynamon, sodę i szczyptę soli, wymieszać do uzyskania gęstego ciasta. Dodać posiekane orzechy włoskie, wymieszać.
Z masy uformować 12 kulek, lekko spłaszczyć i ułożyć na blasze w sporych odległościach. Piec przez około 10-12 minut. Zostawić do ostygnięcia.