Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące cynamonem ciasto, soczyste śliwki, kruszonka i słodki lukier...... Tego ciasta nie można nie upiec w sezonie śliwkowym.....
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19812
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 477
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 460
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6871
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242600
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19812
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 477
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 460
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6871
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242600
Składniki
Zrobić kruszonkę rozgniatając składniki widelcem lub po prostu palcami. Wstawić do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem, następnie cały czas ucierając, dodać jajko i mleko. Do masy maślanej wsypać mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, wymieszać do połączenia składników. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, na wierzchu ułożyć połówki śliwek, posypać kruszonką. Piec przez około 50 minut ( do suchego patyczka).
Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Lukrem polać ostygnięte ciasto.