Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące cynamonem ciasto, soczyste śliwki, kruszonka i słodki lukier...... Tego ciasta nie można nie upiec w sezonie śliwkowym.....
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Zrobić kruszonkę rozgniatając składniki widelcem lub po prostu palcami. Wstawić do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem, następnie cały czas ucierając, dodać jajko i mleko. Do masy maślanej wsypać mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, wymieszać do połączenia składników. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, na wierzchu ułożyć połówki śliwek, posypać kruszonką. Piec przez około 50 minut ( do suchego patyczka).
Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Lukrem polać ostygnięte ciasto.