Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące cynamonem ciasto, soczyste śliwki, kruszonka i słodki lukier...... Tego ciasta nie można nie upiec w sezonie śliwkowym.....
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4187
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30129
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4187
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30129
Składniki
Zrobić kruszonkę rozgniatając składniki widelcem lub po prostu palcami. Wstawić do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem, następnie cały czas ucierając, dodać jajko i mleko. Do masy maślanej wsypać mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, wymieszać do połączenia składników. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, na wierzchu ułożyć połówki śliwek, posypać kruszonką. Piec przez około 50 minut ( do suchego patyczka).
Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Lukrem polać ostygnięte ciasto.