Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamon i jabłka to świetne połączenie. Przepis na muffiny jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia – nie potrzebujemy nawet miksera. Są dość słodkie więc zawsze możemy dodać trochę mniej cukru.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 523
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 523
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche - mąkę, cukier, cynamon, szczyptę soli i proszek do pieczenia, a w drugiej mokre - jajko, mleko, olej. Następnie łączymy składniki suche z mokrymi. Jabłka obieramy ze skórki, wydrążamy środek i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do naszej masy. Do foremek na muffiny wkładamy papierowe papilotki i napełniamy masą do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 190 stopni. Upieczone muffiny posypujemy cukrem pudrem.