Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamon i jabłka to świetne połączenie. Przepis na muffiny jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia – nie potrzebujemy nawet miksera. Są dość słodkie więc zawsze możemy dodać trochę mniej cukru.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1746
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3639
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1746
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3639
Składniki
W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche - mąkę, cukier, cynamon, szczyptę soli i proszek do pieczenia, a w drugiej mokre - jajko, mleko, olej. Następnie łączymy składniki suche z mokrymi. Jabłka obieramy ze skórki, wydrążamy środek i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do naszej masy. Do foremek na muffiny wkładamy papierowe papilotki i napełniamy masą do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 190 stopni. Upieczone muffiny posypujemy cukrem pudrem.