Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki uwielbiam pod każdą postacią, te jednak wyjątkowo skradły moje serce. Prawdziwe smaki jesieni.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 228
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4920
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4813
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44839
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 458
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 228
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4920
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4813
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44839
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 458
Składniki
Masło rozpuść w garnku na małym ogniu. Wystudź. Jaja ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj rozpuszczone masło (może być lekko ciepłe). Mąkę wymieszaj z resztą sypkich składników. Mieszankę powoli dodawaj do masy jajecznej. Cały czas mieszaj. Ciasto odstaw na pół godziny. Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Podsmaż na maśle (4 łyżki) i posłodź miodem. Na wysmarowanej słoniną patelni smaż cienkie naleśniki. Połowę naleśnika przykryj jabłkami. Złóż na pół. Można podawać je posypane cukrem lub polane śmietaną.