Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki uwielbiam pod każdą postacią, te jednak wyjątkowo skradły moje serce. Prawdziwe smaki jesieni.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36024
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 361
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36024
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 361
Składniki
Masło rozpuść w garnku na małym ogniu. Wystudź. Jaja ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj rozpuszczone masło (może być lekko ciepłe). Mąkę wymieszaj z resztą sypkich składników. Mieszankę powoli dodawaj do masy jajecznej. Cały czas mieszaj. Ciasto odstaw na pół godziny. Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Podsmaż na maśle (4 łyżki) i posłodź miodem. Na wysmarowanej słoniną patelni smaż cienkie naleśniki. Połowę naleśnika przykryj jabłkami. Złóż na pół. Można podawać je posypane cukrem lub polane śmietaną.