Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki uwielbiam pod każdą postacią, te jednak wyjątkowo skradły moje serce. Prawdziwe smaki jesieni.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 153
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 251
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 153
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 251
Składniki
Masło rozpuść w garnku na małym ogniu. Wystudź. Jaja ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj rozpuszczone masło (może być lekko ciepłe). Mąkę wymieszaj z resztą sypkich składników. Mieszankę powoli dodawaj do masy jajecznej. Cały czas mieszaj. Ciasto odstaw na pół godziny. Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Podsmaż na maśle (4 łyżki) i posłodź miodem. Na wysmarowanej słoniną patelni smaż cienkie naleśniki. Połowę naleśnika przykryj jabłkami. Złóż na pół. Można podawać je posypane cukrem lub polane śmietaną.