Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was ciasto bez jajek chcecie przepis? w takim razie zapraszam pod podanym linkiem z bloga gdzie znajduje się dokładny przepis
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Składniki
Do misek wsypać suche składniki a do drugiej mokre, wymieszać osobno a następnie połączyć je ze sobą na jednolitą masę
Gotowe ciasto przełożyć do blaszki 28/25 wyłożonej papierem lub mniejszej będzie wtedy wyższe. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 40-45 minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia
Wystygnięte ciasto podzielić na dwa blaty posmarować dżemem zakryć drugim blatem i udekorować przygotowanym lukrem. Pozostawić do zastygnięcia lukru
Ciasto po zastygnięciu lukru jest gotowe do spożycia