Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne muffinki ze śliwkami węgierkami. Jeśli ktoś bardzo lubi imbir może go dodać więcej.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 852
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 704
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6135
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 647
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4877
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 852
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 704
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6135
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 647
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4877
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
W garnuszku roztapiamy masło oraz miód i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie mieszamy z mlekiem, cukrem i roztrzepanym jajkiem. W osobnej misce mieszamy ze sobą składniki suche: mąkę, sodę, cynamon i imbir. Ze śliwek usuwamy pestki i kroimy je w mniejsza kostkę. Zawartość obu misek mieszamy ze sobą a na koniec dodajemy pokrojone śliwki. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej nakładamy dużą łyżkę ciasta. Pieczemy ok. 20-25 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Smacznego :)