Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne muffinki ze śliwkami węgierkami. Jeśli ktoś bardzo lubi imbir może go dodać więcej.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112855
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 149
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 336
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 397
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 708
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112855
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 149
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 336
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 397
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 708
Składniki
W garnuszku roztapiamy masło oraz miód i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie mieszamy z mlekiem, cukrem i roztrzepanym jajkiem. W osobnej misce mieszamy ze sobą składniki suche: mąkę, sodę, cynamon i imbir. Ze śliwek usuwamy pestki i kroimy je w mniejsza kostkę. Zawartość obu misek mieszamy ze sobą a na koniec dodajemy pokrojone śliwki. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej nakładamy dużą łyżkę ciasta. Pieczemy ok. 20-25 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Smacznego :)