Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne muffinki ze śliwkami węgierkami. Jeśli ktoś bardzo lubi imbir może go dodać więcej.
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7025
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6082
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1779
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7025
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6082
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1779
Składniki
W garnuszku roztapiamy masło oraz miód i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie mieszamy z mlekiem, cukrem i roztrzepanym jajkiem. W osobnej misce mieszamy ze sobą składniki suche: mąkę, sodę, cynamon i imbir. Ze śliwek usuwamy pestki i kroimy je w mniejsza kostkę. Zawartość obu misek mieszamy ze sobą a na koniec dodajemy pokrojone śliwki. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej nakładamy dużą łyżkę ciasta. Pieczemy ok. 20-25 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Smacznego :)