Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna słodka odsłona cukinii. Ciasto dzięki jej zawartości jest wilgotne i długo utrzymuje świeżość. Polecam :-)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10583
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336887
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4656
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424585
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10583
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336887
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4656
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424585
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki. W drugiej misce utrzeć trzepaczką jajka z cukrem. Następnie dodać olej, sok i skórkę z cytryny. Utrzeć do połączenia składników. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać do połączenia składników. Dodać startą cukinię i jeszcze raz wszystko wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem keksówek. Piec w temp. 170 stopni ok. 70-80 min. do tzw. suchego patyczka. Gdyby zaczynało się przypiekać z wierzchu, to należy przykryć je folią aluminiową. Po przestudzeniu ciasto polać lukrem. Smacznego :)