Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna słodka odsłona cukinii. Ciasto dzięki jej zawartości jest wilgotne i długo utrzymuje świeżość. Polecam :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117251
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1711
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1359
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117251
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1711
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1359
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki. W drugiej misce utrzeć trzepaczką jajka z cukrem. Następnie dodać olej, sok i skórkę z cytryny. Utrzeć do połączenia składników. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać do połączenia składników. Dodać startą cukinię i jeszcze raz wszystko wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem keksówek. Piec w temp. 170 stopni ok. 70-80 min. do tzw. suchego patyczka. Gdyby zaczynało się przypiekać z wierzchu, to należy przykryć je folią aluminiową. Po przestudzeniu ciasto polać lukrem. Smacznego :)