Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
baaardzo cytrynowe, puszyste, wilgotne dzięki dodatkowi cukinii, długo utrzymują świeżość, polecam :-)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1417
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1787
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9096
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1417
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1787
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9096
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Suche składniki (poza cukrem) przesiać i wymieszać. W osobnym naczyniu lekko roztrzepać rózgą kuchenną jajka, olej, cukier, jogurt, sok i skórkę z cytryny. Dodać suche składniki i wymieszać (krótko, tylko do połączenia się składników). Dodać startą cukinię i krótko wymieszać, do połączenia. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami. Nałożyć do nich ciasto. Piec w temperaturze 175ºC przez około 25 - 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Polukrować. Lukier: do cukru pudru dodać sok z cytryny (ilość powinna być taka aby lukier był gęsty) rozetrzeć wszystko dokładnie łyżką. Smacznego :-) P.s. przepis zaczerpnięty z bloga Moje Wypieki.