Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
baaardzo cytrynowe, puszyste, wilgotne dzięki dodatkowi cukinii, długo utrzymują świeżość, polecam :-)
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 69
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 69
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Suche składniki (poza cukrem) przesiać i wymieszać. W osobnym naczyniu lekko roztrzepać rózgą kuchenną jajka, olej, cukier, jogurt, sok i skórkę z cytryny. Dodać suche składniki i wymieszać (krótko, tylko do połączenia się składników). Dodać startą cukinię i krótko wymieszać, do połączenia. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami. Nałożyć do nich ciasto. Piec w temperaturze 175ºC przez około 25 - 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Polukrować. Lukier: do cukru pudru dodać sok z cytryny (ilość powinna być taka aby lukier był gęsty) rozetrzeć wszystko dokładnie łyżką. Smacznego :-) P.s. przepis zaczerpnięty z bloga Moje Wypieki.