Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie lubimy zbyt słodkich wypieków możemy użyć niesłodzonego mleka skondensowanego.
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7687
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 57
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3731
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1244
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7687
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 57
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3731
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1244
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temp.180 stopni. Keksówkę o długości 20 cm.wysmarować masłem i posypać mąką,po czym odstawić.
Cukier ucierać z masłem na puszystą masę przez 5 minut. Pojedyńczo wbijać jajka,cały czas mieszając. Dodać mleko skondensowane,skórkę z cytryny oraz sok z cytryny. Dokładnie zmiksować.
Do masy wsypa mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Całość starannie wymieszać za pomocą szpatułki.
Masę przelać do formy. Piec 60 minut,przed wyjęciem sprawdzając drewnianym patyczkiem,czy ciasto jest gotowe. Wypiek wyjąć i ostudzić.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Polać nią równomiernie ciasto bul zrobić kleksy.