Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie lubimy zbyt słodkich wypieków możemy użyć niesłodzonego mleka skondensowanego.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2088
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5532
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5551
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2088
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5532
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5551
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temp.180 stopni. Keksówkę o długości 20 cm.wysmarować masłem i posypać mąką,po czym odstawić.
Cukier ucierać z masłem na puszystą masę przez 5 minut. Pojedyńczo wbijać jajka,cały czas mieszając. Dodać mleko skondensowane,skórkę z cytryny oraz sok z cytryny. Dokładnie zmiksować.
Do masy wsypa mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Całość starannie wymieszać za pomocą szpatułki.
Masę przelać do formy. Piec 60 minut,przed wyjęciem sprawdzając drewnianym patyczkiem,czy ciasto jest gotowe. Wypiek wyjąć i ostudzić.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Polać nią równomiernie ciasto bul zrobić kleksy.