Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cytrynowy serniczek w wafelkach"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3962
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3962
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 1,20 zł.
Ciasteczka owsiane wkładamy do foliowego woreczka i bardzo drobno rozgniatamy wałkiem. W rondelku roztapiamy masło i łączymy z pokruszonymi ciastkami. Masą wykładamy dno tortownicy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Z dwóch cytryn ścieramy skórkę, a z trzeciej wyciskamy sok.
Maślankę, serek i cukier puder miksujemy na gładką masę. Dodajemy skórkę i sok z cytryny, mieszamy.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i łączymy z masą serowo-maślankową. Następnie wlewamy żelatynę i krótko miksujemy. Masę przekładamy do tortownicy na schłodzone ciasto. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki na ok. 60 minut.
Kwadraty wafli kruszymy na małe kawałki. Sernik wyjmujemy z formy, przekładamy na paterę lub talerz i pokruszonymi waflami obsypujemy boki ciasta.
Wartość odżywcza porcji 300 kcal Białko 3 g/Tłuszcz 20 g/Węglowodany 24 gŹródło: Rewia