Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega czekoladowe, mięciutkie i puszyste muffinki z jeżynami i kawałkami czekolady.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93538
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2639
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3489
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2249
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93538
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2639
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3489
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2249
Składniki
Czekoladę kroimy na kawałki - ja kroiłam każdą kostkę na 6 części. Mieszamy mokre składniki: jajka, maślankę i olej. Dodajemy suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao. Dokładnie mieszamy. Dodajemy kawałki czekolady i jeszcze raz mieszamy. Blachę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej wylewamy 2 łyżki masy, układamy 2 jeżyny i lekko dociskamy.
Dolewamy kolejne 2 łyżki ciasta i znów delikatnie wciskamy po 2 jeżyny. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy przez pół godziny w uchylonym piekarniku.
Babeczki podajemy po dokładnym ostudzeniu.