Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega czekoladowe, mięciutkie i puszyste muffinki z jeżynami i kawałkami czekolady.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 867
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 152
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 542
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 212
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 179
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 867
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 152
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 542
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 212
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 179
Składniki
Czekoladę kroimy na kawałki - ja kroiłam każdą kostkę na 6 części. Mieszamy mokre składniki: jajka, maślankę i olej. Dodajemy suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao. Dokładnie mieszamy. Dodajemy kawałki czekolady i jeszcze raz mieszamy. Blachę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej wylewamy 2 łyżki masy, układamy 2 jeżyny i lekko dociskamy.
Dolewamy kolejne 2 łyżki ciasta i znów delikatnie wciskamy po 2 jeżyny. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy przez pół godziny w uchylonym piekarniku.
Babeczki podajemy po dokładnym ostudzeniu.