Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega czekoladowe, mięciutkie i puszyste muffinki z jeżynami i kawałkami czekolady.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2928
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6741
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2928
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6741
Składniki
Czekoladę kroimy na kawałki - ja kroiłam każdą kostkę na 6 części. Mieszamy mokre składniki: jajka, maślankę i olej. Dodajemy suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao. Dokładnie mieszamy. Dodajemy kawałki czekolady i jeszcze raz mieszamy. Blachę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej wylewamy 2 łyżki masy, układamy 2 jeżyny i lekko dociskamy.
Dolewamy kolejne 2 łyżki ciasta i znów delikatnie wciskamy po 2 jeżyny. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy przez pół godziny w uchylonym piekarniku.
Babeczki podajemy po dokładnym ostudzeniu.