Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowym sposobem szybki deser o niespotykanym smaku :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30947
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4750
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30947
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4750
Składniki
Gotuję mleko z połową ilości borówek i rozkłóconym jajkiem. Na małym ogniu. Używam mrożonych, bo sezonowe zamrożone owoce mają więcej smaku niż szklarniowe kupowane zimą, a latem raczej nie gotuję budyniu :) Ciągle mieszając powoli dosypuję mąkę przez sitko. Mieszam rózgą (taka do ubijania piany z białek), dzięki czemu nie robią się grudki. Gdy masa gęstnieje dodaję syrop klonowy. Podaję w miseczkach posypując pozostała ilością borówek. Naprawdę żaden kupny, gotowy budyń z torebki nie ma takiego smaku - jest wyjatkowy :)