Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowym sposobem szybki deser o niespotykanym smaku :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Gotuję mleko z połową ilości borówek i rozkłóconym jajkiem. Na małym ogniu. Używam mrożonych, bo sezonowe zamrożone owoce mają więcej smaku niż szklarniowe kupowane zimą, a latem raczej nie gotuję budyniu :) Ciągle mieszając powoli dosypuję mąkę przez sitko. Mieszam rózgą (taka do ubijania piany z białek), dzięki czemu nie robią się grudki. Gdy masa gęstnieje dodaję syrop klonowy. Podaję w miseczkach posypując pozostała ilością borówek. Naprawdę żaden kupny, gotowy budyń z torebki nie ma takiego smaku - jest wyjatkowy :)