Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób na wykorzystanie wiśni z nalewki :)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3946
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19946
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3061
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4296
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3946
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19946
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3061
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4296
Składniki
Czekolady łamiemy i umieszczamy w szklanym lub ceramicznym naczyniu. Następnie w mikrofalówce topimy je i mieszamy. Przy pomocy łyżeczki smarujemy foremki, umieszczamy w zamrażarce na 10 minut. Po tym czasie nakładamy owoce, które zakrywamy pozostałą czekoladą. Foremki umieszczamy ponownie w zamrażarce na niecałe 10 minut. Czekoladki są gotowe do spożycia. Moje rybki jako że są to foremki na lód nie były bardzo elastyczne, ale i tak udało mi się zrobić w nich wspaniałe czekoladki.