Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób na wykorzystanie wiśni z nalewki :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Czekolady łamiemy i umieszczamy w szklanym lub ceramicznym naczyniu. Następnie w mikrofalówce topimy je i mieszamy. Przy pomocy łyżeczki smarujemy foremki, umieszczamy w zamrażarce na 10 minut. Po tym czasie nakładamy owoce, które zakrywamy pozostałą czekoladą. Foremki umieszczamy ponownie w zamrażarce na niecałe 10 minut. Czekoladki są gotowe do spożycia. Moje rybki jako że są to foremki na lód nie były bardzo elastyczne, ale i tak udało mi się zrobić w nich wspaniałe czekoladki.