Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje pierwsze czekoladki, bardziej zrobione na próbę, wygląd taki sobie nie miałam foremek silikonowych z których podejrzewam ładniej by "wyskoczyły" zrobiłam je w foremce od zwykłej bombonierki
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2278
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 101
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 145
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 236
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 257
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2278
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 101
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 145
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 236
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 257
Składniki
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Pędzelkiem smarujemy dokładnie ścianki oraz dno foremek rozpuszczoną, płynną czekoladą. Trzeba robić to dokładnie, tak, żeby całe ścianki były pokryte czekoladą.
Formę wstawiamy do lodówki, żeby czekolada zastygła. Ponownie malujemy czekoladą foremki i znowu wkładamy do lodówki.
Czekoladki napełniamy kremem wymieszanym z rumem, a resztą czekolady zalewamy górę czekoladek. Jeśli czekolada za bardzo zastygnie ponownie podgrzewamy ją w kąpieli wodnej.
Czekoladki wstawiamy do lodówki stężeją. Po tym czasie czekoladki delikatnie wyjmujemy z foremek i gotowe!!!