Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladki z chrupiącymi ziarenkami kawy

Czekoladki z chrupiącymi ziarenkami kawy

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1710

Dodano:

Odsłon: 609

Chrupiące ziarenka kawy ukryte pod warstwą białej i gorzkiej czekolady. Doskonałe trio zasmakuje wielbicielom kawy i czekolady.

Składniki

  • czekolada biała 100 g
  • czekolada gorzka 100 g
  • ziarna kawy 48
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Czekoladki z chrupiącymi ziarenkami kawy

Przygotowanie


  1. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, każdą w osobnej miseczce. Do foremek na czekoladki wlewamy warstwę białej czekolady układamy po 2 ziarenka kawy, zalewamy gorzką czekoladą. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie na 2-3 godziny do lodówki. Czekoladki ostrożnie wyjmujemy z foremek. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń