Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy ten deser, prosty i szybki w przygotowaniu, można zrobić go wcześniej, zamrozić i wyjmować w miarę potrzeby.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1051
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 364
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3227
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 681
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1051
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 364
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3227
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 681
Składniki
4 kokilki ok, 7 cm, wysmarowane olejem i oprószone kakao.
Czekoladę z masłem rozpuszczamy nad parą wodną. Studzimy.
Mikserem lekko ubijamy jajka z cukrem, możemy dodać szczyptę soli. Czekoladę mieszamy z jajkami, na koniec dodajemy mąkę, delikatnie wymieszać. Masę przelać do 3/4 wysokości kokilek.
Ja wstawiam kokilki do zamrażalnika i wyjmuję w miarę potrzeby, ale można też piec od razu, lub po schłodzeniu w lodówce. Babeczki pieczemy w 200 C ok. 8-10 minut. Zmrożone mogą piec się dłużej.
Po około 7-8 minutach zaczynają rosnąć i wtedy trzeba je obserwować.
Ważne jest aby ich nie przepiec, bo nie będzie płynnego środka.