Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowa babka czekoladowa polewą, pyszna :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 113
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 198
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1273
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 503
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 113
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 198
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1273
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 503
Składniki
Mąkę, kakao, sodę, proszek przesiać. Masło utrzeć mikserem do białości, pod koniec dodając cukier i dalej ucierając. Wbijać jajka, kolejno, jedno po drugim, miksując. Mąkę dodawać na zmianę z jogurtem, miksując tylko do połączenia składników. Formę do babki wysmarować masłem, wysypać kaszą mann, masa zajmie około 3/4 formy. Piec w temperaturze 150°C przez 45 - 60 minut, wystudzić lekko i wyjąć z formy.
Posiekaną czekoladę zalać zagotowanym mlekiem (musi być bardzo gorące), dodać cukier i masło. Delikatnie mieszać do powstania błyszczącej, gładkiej polewy. Ozdobić ciasto.
Przepis pochodzi z www.mojewypieki.blox.pl