Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna słodka przekąska, którą przygotujesz w 3 minuty. Jest tak prosta, że poradzi sobie z nią każdy laik. Do zrobienia czekoladowej choinki użyj dobrej jakości kremu, najlepiej takiego, który zamiast cukru będzie zawierał jego zdrowy zamiennik.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2507
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 269
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 184
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 746
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2507
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 269
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 184
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 746
Składniki
Jeden z płatów ciasta francuskiego wyłóż na papier do pieczenia. Posmaruj kremem czekoladowym i przykryj drugim.
Z ciasta wytnij kształt choinki, następnie ponacinaj boki (pozostawiając środek i „pień”).
Ponacinane boki zwiń tyle razy, jak dalece pozwoli ciasto.
Roztrzepanym jajkiem posmarują wierzch ciasta.
Gotową choinkę wraz z papierem przełóż na blaszkę do pieczenia. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 20-25 minut.
Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.