Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... Kinder Chocolate w odświętnym wydaniu ! "torcik" zrobił furrorę w przedszkolu na urodzinowym przyjęciu mojego synka ;-)
Biszkopt :
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą cukru. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać łyżeczkę wanilii i proszku do pieczenia,następnie mąkę.Zmiksować na gładką masę,na koniec połączyć z pianą z białek.
Przełożyć ciasto do przygotowanej tortownicy i wstawić do rozgrzanego piekarnika( 180 ) ,piec ok 25-30
Po całkowitym ostygnięciu odkroić z ciasta brzeg na ok 1 cm i w brakujące miejsce ułożyć pionowo batoniki.
Następnie roztopić czekolady w kąpieli wodnej (każdą osobno) oraz galaretki w 1 szkl wrzątku + 1 łyżeczka żelatyny (również każda osobno).
Pianka z białą czekoladą :
2 butelki śmietany ubić ( ok 8 min) na puszystą masę z 1 łyżką cukru pudru,następnie dodać białą,lekko przestudzoną czekoladę i galaretkę. Zmiksować i przelać masę na biszkopt.Wstawić do lodówki.
Pianka z gorzką czekoladą :
2 butelki śmietany ubić ( ok 8 min) na puszystą masę z 1 łyżką cukru pudru,następnie dodać lekko przestudzoną czekoladę i galaretkę. Zmiksować i przelać na poprzednią,stężałą piankę.
Ozdobić czekoladą.
SMACZNEGO !
W sprzedaży pojawiły się świeże i smaczne truskawki, więc można z nimi przygo...
Odsłon: 1411
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 114
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 147
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 148
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 1339
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 168
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 114
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 147
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 148
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 1339
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 168
Składniki
Biszkopt : Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą cukru. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać łyżeczkę wanilii i proszku do pieczenia,następnie mąkę.Zmiksować na gładką masę,na koniec połączyć z pianą z białek. Przełożyć ciasto do przygotowanej tortownicy i wstawić do rozgrzanego piekarnika( 180 ) ,piec ok 25-30 Po całkowitym ostygnięciu odkroić z ciasta brzeg na ok 1 cm i w brakujące miejsce ułożyć pionowo batoniki. Następnie roztopić czekolady w kąpieli wodnej (każdą osobno) oraz galaretki w 1 szkl wrzątku + 1 łyżeczka żelatyny (również każda osobno). Pianka z białą czekoladą : 2 butelki śmietany ubić ( ok 8 min) na puszystą masę z 1 łyżką cukru pudru,następnie dodać białą,lekko przestudzoną czekoladę i galaretkę. Zmiksować i przelać masę na biszkopt.Wstawić do lodówki. Pianka z gorzką czekoladą : 2 butelki śmietany ubić ( ok 8 min) na puszystą masę z 1 łyżką cukru pudru,następnie dodać lekko przestudzoną czekoladę i galaretkę. Zmiksować i przelać na poprzednią,stężałą piankę. Ozdobić czekoladą.
SMACZNEGO !
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 225
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 148