Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, bez pieczenia, z mocno czekoladowym kremem i wiśniami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Rozpuścić czekoladę w wodnej kąpieli. Ubić śmietanę z 2 łyżeczkami cukru pudru. Zmiksować ser z rozpuszczoną czekoladą. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać.
Dowolny spód (ja wykorzystałam 1 blat biszkoptu od tortu) włożyć do tortownicy i obłożyć rurkami waflowymi. W środek wyłożyć część kremu czekoladowego. Następnie ułożyć dość gęsto drążone wiśnie (mogą być wcześniej namoczone np. w spirytusie), a na to resztę kremu.
Dobrze schłodzić. Najlepiej kilka godzin.
SMACZNEGO!