Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z kruchego ciasta.Polane czekoladą i posypane wiórkami kokosowymi.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1308
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5837
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1308
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5837
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Składniki
Ciasto: Zagnieć masło,mąkę,cukier puder i żółtka.Dodaj sparzoną łyżeczkę sody(jedną łyżeczkę rozpuść w 2-3 łyżkach gorącej wody). Ciasto zroluj i pokrój na plasterki o grubości około 1 cm.Każdy plasterek włóż do foremki. Piecz w 180 stopniach przez około 15-20 min. Z podanej ilości wychodzi około 40 babeczek. Masa: Rozpuść w garnku masło,dodaj do niego cukier,cukier waniliowy,mleko i kakao.Wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Na koniec dodaj 2 szklanki mleka w proszku i jeszcze raz wymieszaj. Do upieczonych babeczek dodaj masę na koniec posyp wiórkami kokosowymi. Smacznego;)