Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser w zaledwie 20 min. bez użycia miksera. Czekoladowe babeczki z Oreo i czekoladą świetnie sprawdzą się do kubka mleka, czy do porannej kawy. Jeśli lubisz szybkie i łatwe przepisy, to ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie!!!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, przesiej przez sitko do miski. Wsyp cukier i wymieszaj łyżką tylko do połączenia. Następnie do składników sypkich wlej składniki mokre, czyli mleko, roztopione i przestudzone masło, oraz wbij jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką rózgową do połączenia. Papilotki silikonowe spryskaj olejem na dnie i wrzuć do każdej po jednym ciasteczku oreo. Do każdej papilotki włóż jedną łyżkę ciasta – kostkę czekolady – łyżkę ciasta. Tak przygotowane babeczki wrzuć do piekarnika i piecz 15 min. w 180 °C. Na funkcji góra – dół, bez termoobiegu. Po upieczeniu, wyjmij z papilotek i ułóż na talerzu do góry nogami. Smacznego!!!