Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mąkę przesiewamy razem z kakao. Masło kroimy na kawałeczki i dodajemy do suchych składników. Następnie wsypujemy cukier, wlewamy wodę i szybko zagniatamy, aż powstanie jednolite ciasto. Formujemy kulkę, owijamy folią i wkładamy na pół godziny do lodówki. Stolnicę oprószamy mąką i rozwałkowujemy ciasto. Foremki wykładamy ciastem i nakłuwamy widelcem. Folię aluminiową zwijamy w kulki i kładziemy na środek każdej babeczki. Pieczemy w temp. 190 C przez 10 min, następnie zabieramy folię i ponownie pieczemy przez kolejne 10 min. Studzimy i wyjmujemy z foremek. Czekoladę roztapiamy. Orzeszki przekładamy do miseczki. Brzegi babeczek lekko zanurzamy w czekoladzie i orzeszkach. Odstawiamy, aż czekolada stężeje. Owoce układamy na środku babeczek. Dżem lub galaretkę roztapiamy i rozprowadzamy z łyżką wody, smarujemy owoce. Babeczki schładzamy w lodówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 26 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Przepiękne :)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 03 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Wyglądają obłędnie dodaję do ulubionych bo mam kilku łasuchów w domu będą w sam raz Twoje babeczki:-)) Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku:-))0 Kto głosował? | Odpowiedz