Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne twarogowe batoniki otulone gorzką gorzką czekoladą.
Miska, przezroczysta folia spożywcza, łyżka, widelec.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1528
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231923
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1528
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231923
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Składniki
Do miski przełożyć biały twarogowy ser, dodać do niego mascarpone oraz czekoladowy krem i dosypać odżywkę białkową (odżywka nie jest konieczna, ale powoduje, że batony mają wyższą zawartość białka i dodatkowo zyskały przyjemny posmak białej czekolady). Wszystko dokładnie wymieszać (ja mieszałam ręcznie za pomocą widelca, ale można wykorzystać blender lub mikser). Rozkładałam kawałki pociętej przezroczystej folii spożywczej, a na nią kładłam porcje słodkiej twarogowej masy formując batonik. Zawijałam folię z masą w środku robiąc takie pakieciki, jakby ta masa pozawijana była w takie spore cukierki foliowe. W ten sposób ogarniętą masę twarogową przełożyłam do zamrażarki i pozostawiłam tam pakieciki na 2 godzinny. Po upływie tego czasu przygotowałam czekoladową polewę. W garnuszku na małej temperaturze podgrzałam gorzką czekoladę z dodatkiem mleka i masła. Wyjęłam twarogowe zawiniątka z zamrażarki, każdy kawałek zmrożonej twarogowej masy rozwinęłam z folii i zanurzałam w polewie czekoladowej, obtaczałam w czekoladzie, żeby cały kawalek był pokryty czekoladą. Postępowałam jednakowo z każdym batonikiem. Wyszło mi 6 sporych sztuk. Można zrobić mniejsze wielkością, a większą ilość batoników wedle uznania. Obtoczone w czekoladzie batoniki przełożyłam jeszcze na 40 minut do zamrażarki. Potem batoniki przechowuję już w lodówce.