Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy miłośnicy czekolady zakochają się w tym pysznym cieście. To połączenie wyrazistego kakaowego brownie z soczystymi truskawkami. Ciasto wychodzi wilgotne i mocno czekoladowe. Wypróbuj przepis!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23593
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 372
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 534
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23593
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 372
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 534
Składniki
Przed przygotowaniem wyjmij wszystkie składniki z lodówki - powinny być w temperaturze pokojowej!
Weź mały garnek i na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, rozpuść masło. Do całkowicie roztopionego dodaj pokruszoną gorzką i mleczną czekoladę. Mieszaj i gotuj na bardzo niewielkim ogniu do połączenia się składników. Zdejmij z palnika i odstaw do wystygnięcia.
Jajka zmiksuj krótko (ale na najwyższych obrotach) z cukrem i cukrem z wanilią. Dodaj mąkę i wystudzoną, rozpuszczoną czekoladę z masłem. Wymieszaj składniki trzepaczką, aż do powstania jednolitej masy.
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto przełóż do blachy, a jego wierzch posyp równomiernie pokrojonymi na kawałki truskawki (większą kostkę, grube plasterki lub połówki). Poszatkuj 30 gramów czekolady mlecznej i również posyp nią wierzch brownie.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (w trybie góra-dół) i piecz ok. 30 minut. Po tym czasie odstaw do ostygnięcia.