Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka czekoladowe, które przygotujecie w maksymalnie 30 minut (razem z pieczeniem). Są pyszne, bardzo czekoladowe i idealne na każdą okazję! Świetne jako drugie śniadanie ze szklanką mleka lub jako deser do kawy. Przepis podaję w wersji glutenowej i bezglutenowej, dla każdego coś dobrego!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20459
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9536
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2092
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 715
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20459
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9536
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2092
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 715
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Składniki
Czekoladę siekamy na drobne kawałeczki - można użyć noża lub malaksera. Do miski dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao, cynamon, pokrojone na mniejsze kawałeczki zimne masło oraz miód i dokładnie mieszamy. Gdyby masa była za gęsta/twarda, dodajemy mleko i zagniatamy ciasto. Do masy dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy dokładnie.
Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego (lub większe) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 10-15 minut w 180 st. C. Studzimy i zajadamy!