Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka czekoladowe, które przygotujecie w maksymalnie 30 minut (razem z pieczeniem). Są pyszne, bardzo czekoladowe i idealne na każdą okazję! Świetne jako drugie śniadanie ze szklanką mleka lub jako deser do kawy. Przepis podaję w wersji glutenowej i bezglutenowej, dla każdego coś dobrego!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116241
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7930
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2992
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1481
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1275
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116241
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7930
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2992
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1481
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1275
Składniki
Czekoladę siekamy na drobne kawałeczki - można użyć noża lub malaksera. Do miski dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao, cynamon, pokrojone na mniejsze kawałeczki zimne masło oraz miód i dokładnie mieszamy. Gdyby masa była za gęsta/twarda, dodajemy mleko i zagniatamy ciasto. Do masy dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy dokładnie.
Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego (lub większe) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 10-15 minut w 180 st. C. Studzimy i zajadamy!