Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzą super mięciutkie i są super czekoladowe.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z sodą Masło roztopić w garnuszku i gorące wlać do miski, dodać kakao i zmiksować na gładką masę. Dodać brązowy cukier, cukier waniliowy oraz maślankę i miksować. Powoli wsypywać mąkę nadal mieszając mikserem. Wrzucić posiekaną czekoladę, wymieszać. Powstanie dość klejące i gęste ciasto. Ciasto nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, około pół łyżki na 1 ciastko, pozostawiając spore odstępy. Ja sobie tą porcję ostatnio zdejmowałam z łyżki formowałam kulkę i tylko trochę spłaszczałam. Do ciasta można dodać też nieco startej skórki pomarańczowej będzie jeszcze bardziej aromatycznie. Pieczemy je w 180stopniach przez 10-12 minut.