Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które smakuje wybornie. Smak cukinii w ogóle nie jest wyczuwalny.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 268
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3630
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 268
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3630
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Składniki
Masło miksujemy na jasną puszystą masę
Dodajemy olej i nadal miksujemy.
Dodajemy cukier muscovado i miksujemy.
Należy dobrze wszystko razem zmiksować.
Następnie dodajemy cukier waniliowy, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli, cały czas miksując.
Kolejno dodajemy całe jajko.
Dodajemy mąkę pszenną.
Dodajemy śmietanę.
Dodajemy kakao.
Dodajemy łyżeczkę kawy rozpuszczalnej i miksujemy.
Potem dodajemy gorzką czekoladę pokrojoną na mniejsze kawałki i tym razem mieszamy już łyżką.
Następnie do ciasta dodajemy cukinię startą na tarce o grubych oczkach i odciśniętą z nadmiaru soku i ponownie dokładnie mieszamy łyżką.
Przekładamy do formy, u mnie silikonowa.
Wstawiamy formę do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i pieczemy przez około 45 minut.
Po upieczeniu sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest dobrze upieczone.
Wyciągamy z formy silikonowej i czekamy, aż ostygnie.
Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !!!