Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe ciasto z cukinią

Czekoladowe ciasto z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 770

Dodano:

Odsłon: 1288

Ciasto, które smakuje wybornie. Smak cukinii w ogóle nie jest wyczuwalny.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Czekoladowe ciasto z cukinią

Przygotowanie

  1. Masło miksujemy na jasną puszystą masę

  2. Dodajemy olej i nadal miksujemy.

  3. Dodajemy cukier muscovado i miksujemy.

  4. Należy dobrze wszystko razem zmiksować.

  5. Następnie dodajemy cukier waniliowy, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli, cały czas miksując.

  6. Kolejno dodajemy całe jajko.

  7. Dodajemy mąkę pszenną.

  8. Dodajemy śmietanę.

  9. Dodajemy kakao.

  10. Dodajemy łyżeczkę kawy rozpuszczalnej i miksujemy.

  11. Potem dodajemy gorzką czekoladę pokrojoną na mniejsze kawałki i tym razem mieszamy już łyżką.

  12. Następnie do ciasta dodajemy cukinię startą na tarce o grubych oczkach i odciśniętą z nadmiaru soku i ponownie dokładnie mieszamy łyżką.

  13. Przekładamy do formy, u mnie silikonowa.

  14. Wstawiamy formę do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i pieczemy przez około 45 minut.

  15. Po upieczeniu sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest dobrze upieczone.

  16. Wyciągamy z formy silikonowej i czekamy, aż ostygnie.

  17. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

  18. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń