Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe ciasto z migdałami i cynamonem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Gorzką i pół mlecznej czekolady połam, stop na parze. Ostudź. Połącz z masą żółtkową.
Dynię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pomarańczę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij 3 łyżki soku.
Dynię dodaj do masy, wsyp migdały i mąkę zmieszaną z proszkiem. Dokładnie połącz. Dodaj cynamon, skórkę i sok z pomarańczy, wymieszaj. Białka ubij ze szczyptą soli, delikatnie wymieszaj z ciastem. Wlej do tortownicy o śr. 22 cm. Wierzch posyp resztą mlecznej posiekanej czekolady. Piecz 45 min w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
czas przygotowania 80 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie