Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe kieszonki"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 72
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 178
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 808
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 72
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 178
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 808
Składniki
Ciasto: mleko podgrzej, do- daj pokruszoną czekoladę. Gdy się rozpuści, zestaw z ognia. Mąkę wymieszaj z kakao, cukrem pudrem i solą. Masło rozpuść i odstaw. Jajka wbij do chłodnego mleka, zmiksuj. Dolej wodę gazowaną.
Do masy mlecznej, ciągle miksując, wsypuj małymi porcjami mąkę z kakao. Ciasto ma mieć gęstość śmietany. Na koniec wlej masło i wymieszaj. Odstaw na 30 minut.
Gruszki umyj, obierz i pokrój w grube plasterki. Zagotuj szklankę wody. Wlej sok z cytryny, wsyp cukier. Mieszaj, aż się rozpuści. Do gorącego syropu włóż gruszki i gotuj, aż lekko zmiękną. Naleśniki usmaż na natłuszczonej patelni. Nałóż kawałki gruszek, złóż. Ułóż na talerzu i polej rozpuszczoną, czekoladą. Schłodź.Źródło: Naj