Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe kruche ciasteczka

Czekoladowe kruche ciasteczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6635

Dodano:

Odsłon: 2943

Szybkie, proste a jakże pyszne :) Idealny czekoladowy smak. Polecam robić z podwojonych składników bo znikają w mgnieniu oka.

Składniki

  • 120 g masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/4 szklanki kakao
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem pudrem następnie dodajemy obie mąki, kakao oraz jajko. Całość wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto powinno być wilgotne ale nie lepić się do ręki.

  2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie dzielimy na części i przekładamy na stolnice. Rozwałkowujemy na grubość 5 mm i wycinamy dowolne kształty.

  3. Pieczemy w temperaturze 160 stopni z termobiegiem ok 10 min. W piecyku gazowym bez termoobiegu ok 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń