Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste a jakże pyszne :) Idealny czekoladowy smak. Polecam robić z podwojonych składników bo znikają w mgnieniu oka.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2896
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2896
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem następnie dodajemy obie mąki, kakao oraz jajko. Całość wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto powinno być wilgotne ale nie lepić się do ręki.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie dzielimy na części i przekładamy na stolnice. Rozwałkowujemy na grubość 5 mm i wycinamy dowolne kształty.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni z termobiegiem ok 10 min. W piecyku gazowym bez termoobiegu ok 15 min.