Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste a jakże pyszne :) Idealny czekoladowy smak. Polecam robić z podwojonych składników bo znikają w mgnieniu oka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10979
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4880
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1011
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9454
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10979
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4880
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1011
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9454
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem następnie dodajemy obie mąki, kakao oraz jajko. Całość wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto powinno być wilgotne ale nie lepić się do ręki.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie dzielimy na części i przekładamy na stolnice. Rozwałkowujemy na grubość 5 mm i wycinamy dowolne kształty.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni z termobiegiem ok 10 min. W piecyku gazowym bez termoobiegu ok 15 min.