Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ręcznie robione czekoladowe kubki wypełnione owocami kiwi z bitą śmietaną. W orginalnym przepisie, który pochodzi z Nowej Zelandii zamiast śmietany kremówki użyta jest surowa piana z białek, jak dla mnie zbyt ekstrawaganckie połączenie, dlatego ja użyłam śmietany.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Jeszcze ciepłą czekoladą smarujemy za pomocą pędzelka foremki na muffiny, pamiętając aby warstwa czekolady była dość gruba.
Gotowe czekoladowe foremki odkładamy na dwie godziny do wyschnięcia. Po tym czasie z czekolady delikatnie zdejmujemy papierowe foremki.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i esencją waniliową. Owoce kiwi obieramy. Dwa owoce kroimy w kostkę, a jeden na plasterki, które potem kroimy jeszcze na pół. Do ubitej śmietany dodajemy kiwi pokrojone w kostkę.
Dokładnie mieszamy i tak przygotowaną masą wypełniamy czekoladowe kubeczki. Czekoladowe kubeczki dekorujemy połówkami plasterków kiwi i migdałami pokrojonymi w ósemki. Smacznego !!!