Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo intensywnie czekoladowe babeczki, są jednymi z najlepszych jakie w życiu jadłam. Miękkie, puszyste i wilgotne. Pyszne!!!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 245
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 34
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 61
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 894
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 943
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 245
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 34
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 61
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 894
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 943
Składniki
Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach (możemy też zmielić na wiórki w blenderze). Łączymy ze sobą osobno suche i mokre składniki za wyjątkiem masła i jabłka.
Masło roztapiamy, a następnie dodajemy jeszcze gorące do mąki. Dokładnie mieszamy. Jabłko trzemy na tarce o małych oczkach.
Do mąki z masłem dodajemy mokre składniki, jabłko i miksujemy przez ok 15 sekund (składniki mają się tylko połączyć, a nie utrzeć ze sobą). Na końcu dajemy startą czekoladę i wszystko dokładnie mieszamy łopatką.
Masę nakładamy do małych foremek na babeczki i pieczemy w 160*C przez ok 20 minut. Gotowe, lekko przestudzone babeczki polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.
zdj
zdj