Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo intensywnie czekoladowe babeczki, są jednymi z najlepszych jakie w życiu jadłam. Miękkie, puszyste i wilgotne. Pyszne!!!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 102
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9352
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1146
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 102
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9352
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1146
Składniki
Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach (możemy też zmielić na wiórki w blenderze). Łączymy ze sobą osobno suche i mokre składniki za wyjątkiem masła i jabłka.
Masło roztapiamy, a następnie dodajemy jeszcze gorące do mąki. Dokładnie mieszamy. Jabłko trzemy na tarce o małych oczkach.
Do mąki z masłem dodajemy mokre składniki, jabłko i miksujemy przez ok 15 sekund (składniki mają się tylko połączyć, a nie utrzeć ze sobą). Na końcu dajemy startą czekoladę i wszystko dokładnie mieszamy łopatką.
Masę nakładamy do małych foremek na babeczki i pieczemy w 160*C przez ok 20 minut. Gotowe, lekko przestudzone babeczki polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.
zdj
zdj