Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie, mocno czekoladowe muffinki
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 313
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 26
Pychota. Polecam.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27618
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 313
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 26
Pychota. Polecam.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27618
Składniki
W misce zmieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka oddzielić od białek – białka ubić na pianę. Do miski przełożyć przestudzone masło, dodać espresso i żółtka – zmiksować na średniej prędkości na gładko. Dodać mąkę, zmiksować na gładką masę, powoli dolewać czekoladę, miksując.
Do masy łyżką przełożyć 1/3 piany, delikatnie wymieszać, przełożyć resztę piany i delikatnie zmieszać do połączenia się składników. Formę na muffinki wyłożyć papierkami, do każdego otworu włożyć po 2 łyżki ciasta, Piec 15 minut w 190 stopniach. Przestudzić przed jedzeniem.