Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 311 Ocena: 3579
Dodano: 24.11.2020
Odsłon: 413
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
W misce zmieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia.
Masło rozpuścić i odstawić do przestygnięcia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Żółtka oddzielić od białek – białka ubić na pianę.
Do miski przełożyć przestudzone masło, dodać espresso i żółtka – zmiksować na średniej prędkości na gładko.
Dodać mąkę, zmiksować na gładką masę, powoli dolewać czekoladę, miksując.
Do masy łyżką przełożyć 1/3 piany, delikatnie wymieszać, przełożyć resztę piany i delikatnie zmieszać do połączenia się składników.
Formę na muffinki wyłożyć papierkami, do każdego otworu włożyć po 2 łyżki ciasta,
Piec 15 minut w 190 stopniach.
Przestudzić przed jedzeniem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Dolcevita-in-my-kitchen 10 styczniaZgłoś do usunięcia
Jakie apetyczne muffinki!0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 25 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz