Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie, mocno czekoladowe muffinki
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 654
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2567
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1244
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2319
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 654
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2567
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1244
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2319
Składniki
W misce zmieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka oddzielić od białek – białka ubić na pianę. Do miski przełożyć przestudzone masło, dodać espresso i żółtka – zmiksować na średniej prędkości na gładko. Dodać mąkę, zmiksować na gładką masę, powoli dolewać czekoladę, miksując.
Do masy łyżką przełożyć 1/3 piany, delikatnie wymieszać, przełożyć resztę piany i delikatnie zmieszać do połączenia się składników. Formę na muffinki wyłożyć papierkami, do każdego otworu włożyć po 2 łyżki ciasta, Piec 15 minut w 190 stopniach. Przestudzić przed jedzeniem.