Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie, mocno czekoladowe muffinki
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 854
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1751
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6261
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 854
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1751
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6261
Składniki
W misce zmieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka oddzielić od białek – białka ubić na pianę. Do miski przełożyć przestudzone masło, dodać espresso i żółtka – zmiksować na średniej prędkości na gładko. Dodać mąkę, zmiksować na gładką masę, powoli dolewać czekoladę, miksując.
Do masy łyżką przełożyć 1/3 piany, delikatnie wymieszać, przełożyć resztę piany i delikatnie zmieszać do połączenia się składników. Formę na muffinki wyłożyć papierkami, do każdego otworu włożyć po 2 łyżki ciasta, Piec 15 minut w 190 stopniach. Przestudzić przed jedzeniem.