Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięciutkie, czekoladowe muffinki
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 112
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 387
Polecam.
Odsłon: 455
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 112
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 387
Polecam.
Odsłon: 455
Składniki
muffinki: Suche składniki mieszamy razem w misce. Osobno mieszamy mokre składniki. Obie masy dodajemy do siebie i mieszamy łyżką nie za długo tak aby mniej więcej składniki się połączyły. Wrzucamy posiekaną czekoladę. Formę do muffinek wyładamy papilotkami, napełniamy masą i pieczemy ok 20-25 minut w 160st.
krem: śmietanę ubijamy dodajemu według smaku cukier puder, serek i 2 rządki roztopionej przestudzonej czekolady
przestygnięte muffinki smarujemy kremem, obtaczamy w posypce i doczepiamy oczy oraz nogi... nogi i oczy zrobiłam tak: 1 surowe białko 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka kakao białko roztrzepujemy dodajemy stopniowo cukier puder ucierając łyżeczką aż powstanie się gęsty lukier. Wkładamy do foliowej torebki, wyciskamy ozdoby i zostawiamy aż wyschną i gotowe! Posypkę przesypujemy do papierowej torebki lub słoiczka. Może stać bardzo długo ja robiłam swoje latem i są ok