Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17901
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 462
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 961
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7442
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8834
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17901
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 462
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 961
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7442
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8834
Składniki
ILOŚĆ: ok. 24 muffinki
W dużej misce mieszamy masło razem z cukrem, solą i jajkiem. Następnie dodajemy wanilię, cukinię oraz śmietanę i łączymy trzepaczką lub mikserem. Mąkę przesiewamy razem z kakao, dodajemy pokrojoną czekoladę i dodajemy do wcześniej powstałej masy, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną lub cukrem. Napełniamy ciastem prawie do pełna i obsypujemy wierzch orzechami włoskimi. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 20 min. do suchego patyczka. Po upieczeniu muffinki zostawiamy przy lekko uchylonym piekarniku przez 15 min. i dopiero po tym czasie wyciągamy. Smacznego..