Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 74
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 874
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 154
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 74
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 874
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 154
Składniki
ILOŚĆ: ok. 24 muffinki
W dużej misce mieszamy masło razem z cukrem, solą i jajkiem. Następnie dodajemy wanilię, cukinię oraz śmietanę i łączymy trzepaczką lub mikserem. Mąkę przesiewamy razem z kakao, dodajemy pokrojoną czekoladę i dodajemy do wcześniej powstałej masy, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną lub cukrem. Napełniamy ciastem prawie do pełna i obsypujemy wierzch orzechami włoskimi. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 20 min. do suchego patyczka. Po upieczeniu muffinki zostawiamy przy lekko uchylonym piekarniku przez 15 min. i dopiero po tym czasie wyciągamy. Smacznego..